Staande kapstok: de top 10 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.7 / 5. Aantal ratings: 6

Bij het zoeken naar een standaard kapstok moet je rekening houden met de ruimte die je hebt en het soort jassen dat je zult opbergen. Als je genoeg ruimte hebt, is een staande kapstok een goede optie. Ze nemen iets ruimte in dan een wandkapstok, maar zijn gemakkelijk te verplaatsen als dat nodig is. Bekijk hieronder ons overzicht van beste staande kapstokken van dit moment.

Waarom kiezen voor een staande kapstok?

Staande kapstokken zijn handig. Je kunt deze kapstok gemakkelijk verplaatsen omdat hij niet aan een muur vastzit. Handig als je ineens een nieuw entree-ontwerp in gedachten hebt! Door zijn “takken” kun je er oneindig veel jassen en tassen aan hangen, waardoor hij niet alleen praktisch, maar ook hardwerkend is. Ze kunnen onderaan ook ruimte hebben voor bijvoorbeeld paraplu’s. Dit is fantastisch omdat het de hele ingang schoon en netjes houdt. Het kan echter wel meer ruimte in beslag nemen dan andere soorten kapstokken.

Een staande kapstok is ideaal als:

  • Je voldoende ruimte in de kamer hebt.
  • Je meerdere jassen en tassen moet ophangen.
  • Je met je kapstok een gedurfd statement wilt maken.

Kies niet voor een staande kapstok als je:

  • niet zo veel ruimte hebt in de kamer waar je de kapstok wilt plaatsen.

Soorten staande kapstokken

Nu je de basis van kapstokken kent, is het tijd om de verschillende soorten te leren kennen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende staande kapstokken:

Staande boomstam kapstok

Deze kapstok heeft de vorm van een boomstam. Hij heeft “takken” waaraan je jassen en tassen kunt hangen. Dit type kapstok is zeer stevig en kan veel voorwerpen houden.

Staande metalen kapstokken

Deze zijn meestal gemaakt van staal of aluminium en hebben haken waaraan jassen en tassen kunnen worden opgehangen. Ze zijn eenvoudig van ontwerp en geweldig voor kleine ruimtes.

Garderoberekken

Sommige kapstokken hebben opbergruimte aan de onderkant, zoals planken of laden. Dit is geweldig voor het opbergen van dingen als paraplu’s en handschoenen.

Bekijk hier alle populaire garderobehekken

Industriële staande kapstokken

Deze kapstokken zijn gemaakt van metaal en hebben een rustieke uitstraling. Ze zijn perfect voor woningen in industriële stijl.

Bekijk hier alle populaire industriële staande kapstokken

Houten staande kapstokken

Deze kapstokken zijn gemaakt van hout en kunnen heel decoratief zijn. Ze zijn er in veel verschillende ontwerpen, van eenvoudig tot complex.

Bekijk hier alle populaire houten staande kapstokken

Populaire kleuren

Populaire kleuren voor staande kapstokken zijn onder andere zwart, wit, naturel hout, goud en messing. Deze kleuren passen in de meeste interieurs en geven een strakke en elegante uitstraling. Zwarte kapstokken zijn bijvoorbeeld perfect voor een minimalistisch interieur, terwijl een naturel houten kapstok geschikt is voor een landelijk interieur. Messing kapstokken geven een luxe uitstraling en passen perfect in een klassiek of vintage interieur.

Koopgids: hoe kies je de perfecte staande kapstok

Nu je de basis kent van staande kapstokken, is het tijd om te gaan winkelen! Houd deze factoren in gedachten bij het kiezen van een kapstok:

  • Ruimte: Zorg dat je de ruimte opmeet waar je de kapstok wilt plaatsen. Je wilt niet dat hij te groot of te klein zijn.
  • Jassen: Denk na over het soort jassen dat je hebt en hoeveel je er moet ophangen. Als je veel zware jassen hebt, zorg er dan voor dat de kapstok stevig genoeg is om ze te houden.
  • Stijl: Kies een kapstok die bij je stijl past. Er zijn veel verschillende ontwerpen om uit te kiezen, dus neem je tijd en vind er een waar je van houdt.

Nu je alles weet over staande kapstokken, is het tijd om te gaan winkelen! Houd deze factoren in gedachten en je zult zeker de perfecte kapstok voor je huis vinden. Nog niet zeker van je keuze? Bekijk dan ons overzicht met alle kapstokken.