Kapstokhaken: de top 10 van dit moment

Laat een beoordeling achter

4.3 / 5. Aantal ratings: 3

Wandhaken zijn een groeiende industrie en hebben al een intrede gedaan in de kapstokmarkt. Deze wandhaken zijn ongelooflijk handig omdat je er zoveel op je muren kunt zetten als je wilt. Zelfs als er veel gasten zijn, zorgt deze methode ervoor dat je nooit ruimte tekort komt voor je jassen. Misschien heb je geen ruimte aan je muur om een kapstok op te hangen, bijvoorbeeld in een studentenhuis of op je werk; of misschien zoek je nog een haak voor je badjas in de slaapkamer of douche. In elk geval is een kapstokhaak het fijnste antwoord.

Overzicht kapstokhaken

Waarom kiezen voor een kapstokhaak?

Kapstokhaken zijn veelzijdig en nemen minimale ruimte in. Je kunt ze gebruiken bij de ingang voor jassen, in de badkamer voor badjassen, of in de woonkamer als woonaccessoires. Ze zijn niet bevestigd aan een oppervlak, dus je bepaalt zelf hoe hoog elke haak hangt. Je kunt ook verschillende stijlen kiezen die bij je inrichting passen; kies tussen moderne of speelse ontwerpen, afhankelijk van je voorkeuren. Een belangrijk nadeel is dat je keuzes beperkt zijn en dat je weinig ruimte hebt om extra’s op te bergen.

Voordelen kapstokhaken

Als je een kapstok zoekt voor een andere kamer in je huis dan de ingang, verlangt dat je kids hun (bad)jassen zonder hulp kunnen ophangen, en vaak van smaak verandert; dan is dit perfect voor jou!

Kies niet voor kapstokhaken als je meer wilt dan alleen haken.

Kapstokhaken koopgids

Kapstokhaken zijn een geweldige manier om je jas georganiseerd en van de vloer te houden. Bij de aanschaf van een kapstokhaak zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Het eerste waar je rekening mee moet houden is het type kapstokhaak. Er zijn verschillende soorten, waaronder wandhaken, knijphaken en mantelhaken. Kies het type dat het beste bij je behoeften past.
  2. Overweeg vervolgens de grootte van de haak. Zorg ervoor dat je een haak kiest die groot genoeg is voor je jas, zonder dat hij te groot is.
  3. Zorg er ten slotte voor dat je een kwaliteitshaak kiest die lang meegaat. Goedkope jashaken lijken misschien een goede deal, maar ze breken of vallen vaak gemakkelijk van de muur. Iets meer uitgeven aan een kwaliteitshaak bespaart je op de lange termijn tijd en geld.

Een kapstok wordt soms aan het oog onttrokken door het gewicht van jassen, sjaals en tassen die eraan hangen. Niettemin is het de moeite waard te letten op de stijl van je kapstokhaken. Haken van hoge kwaliteit zijn immers sterker en buigen of verkleuren niet na verloop van tijd. Bovendien, als je een grondige jasselectie doormaakt waarbij oude jassen worden weggegooid of opgeborgen terwijl alleen de constant gebruikte dingen een plekje aan de muur krijgen, zijn de haken vaak te zien.

Wandhaakjes tips & tricks

De beste hoogte van een kapstokhaak

Standaard hoogte kapstokken zijn gunstig als je met veel mensen samenwoont, je huis verhuurt of een kapstok in een openbare ruimte wilt monteren. Dit zorgt ervoor dat je kapstok nuttig is voor het maximale aantal bezoekers en dat hij voor de meeste mensen op een bereikbare hoogte is gemonteerd.

De meeste kapstokhaken zijn tussen de 170 en 175 centimeter van de grond tot de onderkant van de rek, zoals vermeld in de montagehandleiding. Wil je je kapstok(ken) ophangen in een school of kinderdagverblijf, kies dan uit veiligheidsoverwegingen een gemiddelde hoogte van 120 centimeter.

Overige tips voor kapstokhaken

Het is essentieel om onderzoek te doen naar het type muur waarop je je kapstok gaat monteren voordat je begint. Daardoor is het cruciaal om de juiste pluggen en schroeven voor de muur te gebruiken om ervoor te zorgen dat je kapstok niet al na 2 dagen instort. Is je muur te broos voor het gewicht van jassen, tassen en sjaals? Overweeg dan als alternatief een staande kapstok, garderoberek of kledingrek te gebruiken.

Nog niet zeker van je keuze? Bekijk dan ons algemene overzicht van kapstokken.