Over het merk DROOG

DROOG is een Nederlands designmerk opgericht in 1993. Het bedrijf is opgericht door Renny Ramakers en Gijs Bakker en heeft zich gericht op de ontwikkeling van innovatieve en prikkelende ontwerpen, en het bieden van platform voor jonge ontwerpers. DROOG is wereldwijd bekend als een van de meest innovatieve designbedrijven en heeft tal van prijzen gewonnen voor hun bijdragen aan de design industrie.

DROOG ontwerpt en produceert een breed scala aan producten, van meubels en verlichting tot accessoires, met een focus op het experimentele en de verkenning van nieuwe technologieën en materialen. De ontwerpen van DROOG zijn vaak geïnspireerd door de Nederlandse designfilosofie, met een focus op minimalisme, functionaliteit en duurzaamheid.

DROOG werkt samen met een groep onafhankelijke ontwerpers uit de hele wereld en heeft een brede selectie van producten, van grote meubels tot kleine accessoires, waaronder ook kapstokken. Ze staan bekend om hun iconische ontwerpen, zoals de “Knotted Chair” ontworpen door Marcel Wanders, en “Driftwood” kasten ontworpen door Tejo Remy.

DROOG’s ontwerpen zijn te zien in designmusea over de hele wereld en worden vaak beschouwd als collectible items. Het bedrijf heeft meerdere winkels in Nederland en verkrijgbaar in meer dan 50 landen .