Over Design House Stockholm

Design House Stockholm is een Zweeds designmerk dat in 1992 werd opgericht. Het bedrijf ontwerpt en produceert een breed scala aan producten, van meubels tot textiel, verlichting tot keukengerei, en alles daartussenin. De ontwerpen van Design House Stockholm zijn vaak geïnspireerd door de Scandinavische designfilosofie, met een focus op eenvoud, functionaliteit en duurzaamheid.

Design House Stockholm werkt samen met een groep onafhankelijke ontwerpers uit de hele wereld, waardoor het merk een divers en uniek aanbod van producten heeft. Een paar bekende ontwerpen van het merk zijn de “Copenhagen” tafellamp, ontworpen door architecten Andreas Lund & Jakob Heiberg, en de “Karlsson” klok, ontworpen door Paulin Lundqvist.

Het bedrijf is nu verkrijgbaar in meer dan 50 landen en heeft eigen winkels in Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsinki, Oslo en Kopenhagen. Dit bedrijf wordt gezien als een belangrijke speler in de Zweedse design industrie en krijgt vaak positieve beoordelingen over zijn producten en ontwerpen.