Beste kapstok van 2023: de top 10 van dit moment

Laat een beoordeling achter

4.8 / 5. Aantal ratings: 12

Een kapstok is meer dan alleen een meubelstuk waar we onze jassen aan ophangen – hij is in veel gevallen de eyecatcher wanneer je een woning binnenkomt. In dit artikel duiken we de diepte in van wat verschillende soorten kapstokken kunnen doen en welke het meest geschikt is voor jouw volgende aankoop.

Op basis van verschillende criteria hebben we een top tien samengesteld van de beste kapstokken die er zijn. We hopen dat we je daarmee een nauwkeurige en eerlijke weergave kunnen geven van de beste kapstokken op de markt:

 • Professioneel en onafhankelijk getest
 • Enthousiaste gebruikersrecensies
 • De beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Functionaliteiten & kenmerken

Kapstokhaken

Verschillende typen kapstokken

Er zijn verschillende type kapstokken op de markt verkrijgbaar. Sommige zijn ontworpen voor gebruik in woningen, terwijl andere bedoeld zijn voor commerciële doeleinden.

Enkele van de meest populaire soorten kapstokken zijn:

 • Wandkapstokken: Dit zijn een van de meest gebruikte soorten kapstokken. Ze kunnen gemakkelijk aan elke muur worden bevestigd, en bieden een handige plaats om jassen en andere kledingstukken op te hangen.
 • Staande kapstokken: Deze zijn een ander populair type kapstok. Ze kunnen overal in een kamer worden geplaatst, en bieden een handige plaats om jassen en andere kledingstukken op te hangen.
 • Kapstokhaken: Deze zijn een minder populair type kapstok, maar kunnen in bepaalde situaties heel nuttig zijn. Ze kunnen aan elke muur worden bevestigd, en bieden een plek om jassen en andere kledingstukken op te hangen.
 • Plafondkapstok: Deze zijn ontworpen om aan het plafond te worden opgehangen, en bieden een handige plaats om jassen en andere kledingstukken op te bergen.
 • Garderobehek: Deze zijn bedoeld voor gebruik in kasten, en bieden een plek om jassen en andere kledingstukken op te hangen.
 • Deurkapstok: Deze zijn bedoeld om over deuren te hangen, en bieden een handige plaats om jassen en andere kledingstukken op te hangen.

Bij het kiezen van een kapstok is het belangrijk rekening te houden met de specifieke behoeften van de gebruiker. Bijvoorbeeld, wie veel jassen heeft kan de voorkeur geven aan een aan de muur gemonteerde kapstok, terwijl wie maar een paar jassen heeft misschien de voorkeur geeft aan een staande kapstok. Kapstokhaken kunnen ook een goede optie zijn voor wie ruimte wil besparen.

Multifunctionele kapstokken

Naast de verschillende soorten kapstokken die hierboven zijn genoemd, zijn er ook enkele speciale kapstokken op de markt. Deze omvatten:

Kapstok met spiegel

Dit zijn kapstokken waaraan een spiegel is bevestigd. Dit kan een handige functie zijn, want zo kan de gebruiker zijn uiterlijk controleren voordat hij het huis verlaat. Bekijk ons overzicht van kapstokken met spiegels.

Kapstok met opbergruimte

Dit zijn kapstokken die geleverd worden met opbergruimte. Dit kan handig zijn voor wie extra jassen of andere kledingstukken wil opbergen. Benieuwd of dit iets voor je is? Ons overzicht met gave kapstokken met bergingsruimte kan jou vast verder helpen.

Kapstok met bankje

Kapstokken met bankjes zijn kapstokken die worden geleverd met een bankje eraan vast. Dit kan een handige plek zijn om te zitten en schoenen of laarzen aan te trekken. Dit type kapstokken zorgen voor een hoop extra opbergruimte.

kapstok met mandjes

Zoals de naam het al zegt zijn dit kapstokken met mandjes daaraan bevestigd. Dit kan een handige plaats zijn om handschoenen, hoeden, of andere kleine voorwerpen op te bergen.

Kapstok met schoenenrek

Zoals de naam al zegt zijn dit kapstokken waar een schoenenrek aan vastzit. Dit kan een handige plek zijn om schoenen of laarzen op te bergen. Zeker als je je kapstok wilt combineren met een schoenenrek is dit een ideale keuze.

Populaire materialen kapstokken

Kapstokken zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Hieronder lees je over enkele van de meest populaire materialen:

 • Hout: Dit is een van de populairste materialen voor kapstokken. Het heeft een klassieke uitstraling, en kan gebeitst of geschilderd worden om bij elk decor te passen.
 • Metaal / RVS: Dit is een ander populair materiaal voor kapstokken. Het is zeer duurzaam, en komt voor in verschillende stijlen.
 • Kunststof: Dit is een minder populaire keuze voor kapstokken, maar het kan een goede optie zijn voor wie een goedkopere optie wil.
 • Rotan: Dit is een minder populaire keuze voor kapstokken, maar het kan een goede optie zijn voor wie een milieuvriendelijke optie wil.
 • Bamboe: Een goede keuze voor een nieuw landelijke huisstijl. Hiermee haal je vaak een echte eyecatcher in huis.
 • Mangohout: Dit is een prachtig, natuurlijk hardhout dat perfect is voor een rustieke kapstok.
 • Eiken: Dit is een klassiek hardhout dat nooit uit de mode zal raken.

Kapstokken zijn er in allerlei maten, vormen (er zijn zelfs verrijdbare kapstokken) en kleuren. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, en ontworpen voor verschillende doeleinden. Bij het kiezen van een kapstok is het belangrijk rekening te houden met de specifieke behoeften van de gebruiker. Wie bijvoorbeeld veel jassen heeft, kan de voorkeur geven aan een aan de muur gemonteerde kapstok.

Verschillende stijlen kapstokken

Er zijn verschillende stijlen kapstokken op de markt. Enkele van de populairste stijlen zijn:

 • Industrieel: Deze stijl is perfect voor wie een rustieke uitstraling wil.
 • Design: Deze stijl is perfect voor wie een strakke, moderne uitstraling wil.
 • Vintage: Deze stijl is perfect voor wie een klassieke uitstraling wil.
 • Coastal: Deze stijl is perfect voor wie een beachy look wil.
 • Traditioneel: Deze stijl is perfect voor wie een klassieke uitstraling wil.
 • Landelijk: Deze stijl is perfect voor wie een moderne look wil.

Nu je weet welke verschillende soorten en stijlen kapstokken er zijn, kun je de perfecte kiezen voor jouw behoeften!

Populaire kleuren

Er zijn een paar populaire kleuren als het gaat om kapstokken. Zwart, wit en goud zijn enkele van de populairste keuzes. Er is echter een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar, zodat het mogelijk is om een kapstok te vinden die bij elke inrichting past.

Meest gekozen afmetingen

Bij het kiezen van een kapstok is het belangrijk rekening te houden met de grootte van de ruimte waar hij gebruikt zal worden. Zo is een wandkapstok misschien niet geschikt voor een kleine ruimte. Het is ook belangrijk om te bedenken hoeveel jassen er aan de kapstok gehangen moeten worden. Wie veel jassen heeft, geeft misschien de voorkeur aan een grotere kapstok, terwijl wie maar een paar jassen heeft, misschien met een kleinere kan volstaan.

Populaire afmetingen:

Bijzondere kapstokken

Bij het zoeken naar een kapstok zijn er ook een aantal zeer bijzondere of speciale. Deze omvatten: boomstam kapstokken, kapstokkasten, hondenkapstokken en nog veel meer.

Hoe kies je een kapstok voor je eigen woning?

Enkele tips voor het kiezen van een kapstok:

 • Bedenk hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de kapstok en in welke ruimte je hem plaatst:
 • Bedenk hoeveel jassen er aan de kapstok gehangen moeten worden.
 • Kies een materiaal dat past bij het andere decor in de kamer.
 • Denk aan het gewicht van de jassen die aan de kapstok komen te hangen.
 • Kies een stijl die past bij het algemene ontwerp van de kamer.

Monteren & praktische tips

Lees hier verschillende artikelen over het monteren, verwijderen en plaatsen van kapstokken. Zelf nog vragen naar aanleiding van deze artikelen? Neem dan contact met ons op!