Tips voor het ophangen van je kapstok

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Als je geen kapstok hebt, is het gebruik van een kapstok erg handig. Ergens je jassen ophangen als je uit de kou binnenkomt houdt ze niet alleen weg van rommelige meubels, maar het helpt ook je gang netjes te houden.

Je hoeft ook geen deskundige klusser te zijn om een kapstok op te hangen. Kijk maar eens naar de antwoorden hieronder op enkele veelgestelde vragen over het ophangen van een kapstok:

  • Hang je kapstok op een comfortabele hoogte. De meeste mensen hebben hun kapstok het liefst rond schouderhoogte gemonteerd. Dat maakt het gemakkelijk om jassen te bereiken en op te hangen zonder dat je je hoeft uit te rekken of in te spannen.
  • Zorg ervoor dat de kapstok waterpas hangt. Dit zorgt ervoor dat jassen gelijkmatig hangen en niet naar één kant overhellen.
  • Als je jonge kinderen hebt, overweeg dan om de kapstok zo hoog op te hangen dat ze er niet gemakkelijk bij kunnen. Dit voorkomt dat ze met de jassen spelen of de kapstok omstoten.
  • Overweeg het gebruik van muurankers als je de kapstok in gipsplaten monteert. Dit houdt de schroeven op hun plaats en voorkomt dat de kapstok van de muur valt.
  • Gebruik schroeven die lang genoeg zijn om door de gipsplaat en in een stud te gaan. Dit geeft de sterkste houvast voor je kapstok.