Deurkapstok kopen: de top 10 van 2022

Laat een beoordeling achter

4.7 / 5. Aantal ratings: 3

Een deurkapstok is een geweldige manier om wat extra opbergruimte aan je huis toe te voegen. Maar voordat je er een koopt, zijn er een paar dingen die je moet weten. Hier is alles wat je moet weten over deurkapstokken, van hoe je de juiste kiest voor je huis tot waar je de beste aanbiedingen kunt vinden.

Waarom kiezen voor een deurkapstok?

Er zijn een paar redenen waarom je een deurkapstok zou kunnen kiezen boven een traditionele vrijstaande kapstok. Ten eerste nemen deurkapstokken minder ruimte in beslag. Ze zijn perfect voor kleine huizen of appartementen waar elke vierkante centimeter telt.

Materiaal van je deurkapstok

Als je gaat winkelen voor een deurkapstok, is het eerste waar je rekening mee moet houden het materiaal. Deurkapstokken zijn meestal gemaakt van metaal, hout, of kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen:

  • Metalen kapstokken zijn de duurzaamste optie, maar ze kunnen zwaar en moeilijk te installeren zijn.
  • Houten kapstokken zijn lichter en gemakkelijker te installeren, maar ze zijn niet zo duurzaam als metalen kapstokken.
  • Kunststof kapstokken zijn het lichtst en het gemakkelijkst te installeren, maar ze zijn niet zo duurzaam als metalen of houten kapstokken

Grootte en gewichtscapaciteit

Het volgende waar je rekening mee moet houden is de grootte en het gewichtscapaciteit van de deurkapstok. Zorg ervoor dat je de deurbreedte opmeet voordat je een kapstok koopt. De meeste deurkapstokken zijn ontworpen voor standaarddeuren, maar sommige zijn ontworpen voor grotere deuren. Controleer ook de gewichtscapaciteit van de deurkapstok. De meeste deurkapstokken kunnen tot 25kg dragen, maar sommige slechts tot 15kg.

Kapstokhaken

Een andere belangrijke overweging is het aantal jashaken aan de deurkapstok. Hoe meer haken er zijn, hoe meer opbergruimte je hebt. Te veel haken kunnen het echter moeilijk maken om de gewenste te vinden. Kies een deurkapstok met ten minste zes haken.

Stijl

Bij het kiezen van een deurkapstok moet je ook rekening houden met de stijl. Deurkapstokken zijn er in verschillende stijlen, van traditioneel tot eigentijds. Overweeg de algehele stijl van je huis bij het kiezen van een deurkapstok. Voor een meer traditionele uitstraling kies je een metalen of houten kapstok met sierlijke details. Voor een meer eigentijdse uitstraling kies je een kunststof of metalen kapstok met strakke lijnen.

Kleur

Overweeg tot slot de kleur van de deurkapstok. De meeste deurkapstokken zijn verkrijgbaar in zwart, wit of bruin. Kies een kleur die de andere kleuren in je huis aanvult.

Het stylen van je deurkapstok

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een deurkapstok, volgen hier enkele tips voor de styling om je te helpen het meeste uit je nieuwe kapstok te halen.

Hang sjaals, hoeden en riemen aan je deurkapstok

Je kunt je deurkapstok gebruiken om meer dan alleen jassen op te bergen. Hang sjaals, hoeden en riemen aan de haken om kastruimte vrij te maken.

Gebruik manden of bakken om kleine spullen te organiseren

Als je veel kleine spullen hebt, zoals handschoenen en paraplu’s, gebruik dan manden of bakken om ze georganiseerd te houden. Bevestig de manden of bakken aan de onderkant van de deurkapstok met haken of klittenband.

Label de haken

Als je veel gezinsleden hebt die de deurkapstok gebruiken, label de haken dan met hun initialen. Zo weet iedereen waar zijn spullen naartoe gaan.

Voeg decor toe aan de bovenkant van de deurkapstok

De bovenkant van de deurkapstok is een geweldige plek om wat decor toe te voegen. Probeer een plant, een vaas of een ingelijste foto toe te voegen.

Dit zijn slechts een paar tips voor het kopen en stylen van een deurkapstok. Met een beetje planning kun je de perfecte kapstok voor je huis vinden.

Installatietips voor het plaatsen van een deurkapstok

Het installeren van een deurkapstok is eenvoudig. Volg gewoon deze eenvoudige tips.

  1. Meet eerst de breedte van je deur en zaag de kapstok op maat.
  2. Maak vervolgens met een boormachine proefgaten in de deur.
  3. Schroef tot slot de kapstok in de deur met de meegeleverde schroeven.

Nu je alles weet over deurkapstokken, is het tijd om er een te kiezen voor je huis. Denk aan de grootte van je ruimte, het aantal jassen dat je moet ophangen en de stijl die je wilt. Met zoveel verschillende opties beschikbaar, zul je zeker de perfecte deurkapstok voor je huis vinden. Nog niet zeker van je keuze? Bekijk dan ook ons overzicht van kapstokken.